onsdag den 29. august 2012

Halvvejs og hvad så..?

15. august blev jeg 2. års-elev, halvdelen af uddannelsen er ”overstået” og hvad så nu?

Føles det rigtigt?
Til det kan jeg kun svare JA!
Det føles helt rigtigt. Jeg glæder mig hver dag til at komme på arbejde og nu begynder jeg virkelig også at høste af det, nu føler jeg mig som en ressource hvor jeg sidder.

Jeg er elev på Køge Sygehus og har i det første år været på 3 (meget) forskellige afdelinger.

Mit første ophold var på medicinsk afdeling i endokrinologisk ambulatorium. Her har de patienter med kirtelsygdomme herunder bl.a. diabetes. Min start i medicinsk afdeling var lidt atypisk fordi jeg før min elevtid startede i job med løntilskud i endokrinologisk ambulatorium, så jeg kendte afdelingen og personalet rigtig godt, da jeg startede der som elev. Eneste forskel var, at nu måtte jeg bare meget mere ikke fordi afdelingen havde ”holdt mig tilbage”, men fordi der er meget klare regler for hvad man må og ikke må som lægesekretær (og elev) og ikke lægesekretær i forhold til journalhåndtering.
Det gav mig rigtig meget at kende afdelingen, rutinerne og systemerne i forvejen. Det gjorde at jeg hurtigt fik bygget mere på min viden og begyndte at føle at jeg også var en hjælp og jeg kom meget bredt ind i alle deres arbejdsopgaver.

Mit andet ophold var på reumatologisk afdeling. Her har de patienter med sygdomme i led og muskler. Reumatologisk afdeling er en mindre afdeling, hvilket gør at man har mere fornemmelse af, hvad der foregår i det daglige i hele afdelingen. Bl.a. skiftes de lægesekretærer, der sidder i ambulatoriet også til at passe de 6 ”reumatologiske senge” der er på et sengeafsnit på sygehuset, ved f.eks. at skrive stuegangen. Den ledende lægesekretær sidder på et kontor midt i afdelingen, så hun er en del af den daglige gang også. Hun tager sig af og til også af eleverne i form af at rette notater osv. Hos reumatologerne havde jeg også rig mulighed for at få kontakt med patienterne. Jeg passede ofte deres skranke, af egen fri vilje, for at få kontakt med patienterne. Jeg synes det giver en rigtig god fornemmelse for ambulatoriets gang når man skal booke tider, bestille blodprøver, røntgen og andre undersøgelser,som er en del af deres skrankefunktion.

Mit tredje og nuværende ophold er hos en flyversekretær. Hun skifter mellem forskellige afdelinger på Køge Sygehus alt efter, hvor der er behov for hende. Afdelingerne skriver til hende, hvis de har brug for hjælp og så planlægger hun stort set selv, hvor hun skal være de forskellige dage. Jeg er rigtig glad for at have fået mulighed for at komme med ”flyveren” rundt. Det giver mulighed for at se og prøve mange flere specialer, og at få set en del forskellige afdelinger og bl.a. måske danne sig et billede af hvor man har lyst til at være når man er færdiguddannet.

Nu er mit tredje ophold snart slut og jeg skal inden længe videre til klinisk fysiologisk/nuklearmedicinsk afdeling, som igen bliver noget helt andet.

Alt i alt har det været et super spændende og givende år jeg har været igennem og jeg glæder mig til det næste, til at få bygget meget mere på min viden og kunnen. Jeg kommer tidligere fra et job som grafiker, men valgte at skifte retning, da jeg blev ledig. Det har jeg ikke et øjeblik fortrudt. Jeg har fået hvad jeg søgte, både i form af mere kontakt med mennesker og mere administrativt arbejde.


Sandie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar